בנייה טרומית

הבנייה הטרומית, כמו שמבצעת חברת א.ב.ד מבנים ניידים, אינה בנייה חדשה והשתמשו בשיטת בנייה זאת עוד בעת העתיקה.

הייחוד של שיטת בנייה זו היא בכך שכל החלקים שמהם בונים את הבניין מוכנים מראש במפעלים וכל שנותר הוא רק להביא אותם לשטח הבנייה ולחבר אותם יחדיו.

דעתם של אנשי מקצוע רבים משתנים בהקשר לשיטה זו, ישנם כאלו הטוענים כי מדובר בשיטה בעלת חסרונות רבים ואילו אחרים מכנים שיטה זו כהמצאה גאונית אשר מאפשרת בנייה קלה ומהירה.

כך או כך, במאמר זה תוכלו למצוא את כל הקשור ליתרונותיה ונקודות החולשה של בנייה טרומית ולהחליט בעצמכם באם אתם מעוניינים בה בכל הקשור לבנייה של ביתכם.

העבר, ההווה והעתיד

בעבר, בעלי מלאכה בנו חלקים שונים בסדנאות שלהם ולאחר מכן הפועלים חיברו אותם לכדי מבנים, בתקופת מהפכה התעשייתית נבנה ארמון הבדולח בלונדון בשיטה זו ובמאה העשרים בנייה טרומית החלה להחליף את הבנייה הקונבנציונלית ומכן ועד ימינו השיטה מתפתחת מדי שנה שחולפת ורבים מאמצים אותה.

בישראל, משתמשים בשיטה זו בעיקר בכל הקשור להקמה של בתים ניידים שכונות קרוונים, כמו כן ניתן לראות בתים רבים אשר נבנו בשיטת בנייה טרומית בהתנחלויות.

היתרונות והחסרונות של בנייה טרומית

החלקים אשר מגיעים מהמפעל ומורכבים לכדי תוצאה של מבנה מסוים הם:

  • קורות ועמודים אשר מוגדרים כרכיבים חד מימדיים
  • תקרות, רצפות המגיעות בחלקים וקירות עם או בלי פתחים אשר משתייכים לרכיבים הדו- מימדים.
  • חדרים שלמים המוגדרים כחלקים תלת מימדיים.

על פניו בנייה טרומית היא בנייה בעלת יתרונות רבים, שכן אנשי המקצוע לא צריכים להתחיל ולבנות מבטון את כל הרכיבים שצוינו, אלא רק לחבר ביניהם. כמו כן, העלות הכוללת של בנייה זו זולה יותר מאשר בנייה קונבנציונלית מבטון.

אנשי מקצוע טוענים כי החסרונות שלה באים לידי ביטוי בכך שהיא אינה גמישה ועל כן פעמים רבות היא יכולה לפגוע בתכנון ויישום התכנון האדריכלי של אותו מבנה שאתם מתכננים לבנות.

כמו כן, בגלל שמדובר על רכיבים שמחברים יחדיו יכולות להיות פעמים רבות בעיות של אטימות וזאת בהשוואה לבנייה מבטון.

אנחנו בוחרים בבניה טרומית

אם היו אומרים לכם כי אנשי מקצוע יכולים לבנות את ביתכם בצורה מהירה ובעלויות זולות, האם הייתם מסרבים להצעה זאת? קרוב לוודאי שלא.

הבחירה של בנייה טרומית משמע הבחירה בבניה חדשנית וידידותית .

מרחבי הרשת:
קריירה בבזק בינלאומי