דקלה לוי – תכנון מעבדות רב תחומיות

מעבדות חומרה הן הלב הפועם של כל חברת הייטק העוסקת בפיתוח שבבים ("צ'יפים") ורכיבים חכמים. חללים אלו מהווים קודש הקודשים של מחלקות המחקר והפיתוח בעולם ההייטק והם המקום בו הופכים רעיון למוצר. 

פגשנו לראיון את דקלה לוי, מומחית בתכנון מעבדות ופרויקטים עתירי טכנולוגיה, דאטה סנטרים ומערכות תקשורת, על מנת ללמוד על תחום תכנון מעבדות חומרה כמנוע צמיחה מרכזי עבור תהליך היצור בתחום ההייטק והסטארט אפ. 

דקלה לוי (44) נחשבת כיום למומחית המובילה בישראל בתכנון מעבדות רב תחומיות ומאחוריה מגוון רחב של פרויקטים עבור החברות המובילות בעולם ובניהן  Amazon,Motorola ,Broadcom ועוד, במגוון רחב של מעבדות כגון, מעבדות כימיות, מעבדות ביולוגיות, דאטה סנטרים, חדרים נקיים, ועוד.

מרחבי הרשת:
סיבים אופטיים – הצטרפו לשירות yes+FIBER ותוכלו ליענות מאינטרנט מהיר במיוחד בתשתית סיבים אופטיים
מטרנה – כתבה באתר ד"ר אפי
אייפון 15 – האייפון החדש מבית אפל
מטרנה – כתבה אודות מטרנה באתר כלכליסט

אתר בנייה - לדירה מקבלן יש יתרונות רבים לצד מספר חסרונות

דירה מקבלן – כל היתרונות והחסרונות

רכישת דירה היא במרבית המקרים העסקה המשמעותית ביותר שאנשים עושים בחייהם. מלבד המשמעות הכלכלית היא גם זו שתקבע את ההתנהלות היומיומית של המשפחה: האם מיקום הדירה יחייב חיפוש חנייה ממושך או עמידה בפקקים? לאיזה בית ספר ילכו הילדים והאם יש גני משחקים בקרבת הדירה? כמה אור טבעי ואוורור יש בדירה? השלב הראשון בהחלטה זו שהיא כל כך משמעותית היא ההחלטה האם ללכת על דירה מקבלן או על דירה יד שנייה. כפי בכל דבר כמעט, לשני הצדדים בהחלטה זו יש יתרונות וחסרונות וכדאי להכיר אותם לפני שמחליטים.

דירה יד ראשונה – היתרונות

יתרונות של דירה מקבלן הם רבים; כיוון שמדובר בבנייה חדשה, הרי שהדירה תבנה בסטנדרט הבנייה החדיש ביותר. תקנים משתנים ואיכות הבנייה עולה כל הזמן. דירה יד ראשונה משמעותה דירה שעומדת בתקנים החדשים ביותר, ואיכות הבנייה הגבוהה ביותר. קחו למשל נושא של בית חכם – דירה מקבלן מבטיחה כי ארון החשמל יכלול את החיווט הדרוש לשדרוג עתידי לבית חכם, גם אם תחליטו שלא להתקין כזה עכשיו. בנוסף, דירות מקבלן כוללות הגנה מפני רעידות אדמה וממ"דים בכל דירה. דירה יד שנייה תכלול אלמנטים אלו רק אם הבנייה היא חדשה יחסית, ולרוב בדירות ישנות יותר אין היערכות מתאימה לרעידות אדמה, או ממ"ד שכבר כלול בדירה. בדירות הנמצאות בבניינים מעל לארבע קומות ישנות, ייתכן שאף תתקלו בבניינים ללא מעלית, דבר שאינו קיים בבנייה חדשה.

התאמת הדירה לצרכים שלכם

יתרון משמעותי נוסף לדירה חדשה  נעוץ ביכולת להתאים אותה מראש בדיוק לצרכים שלכם. חלוקה פנימית של שטח הדירה, מיקום נקודות החשמל, כלי האינסטלציה שיותקנו – את כל אלו ניתן מראש להתקין דרך הקבלן לשביעות רצונכם, לצרכיכם ולטעמכם.  יתרון נוסף לדירה מקבלן היא האחריות שניתנת לכם לאחר קבלת הדירה. בניגוד לדירות יד שנייה, תקבלו אחריות לתיקון ליקויים שמקורם בתכנון, בעבודה או בחומרים. משך האחריות משתנה: לליקוים מסוג שונה מוגדרת תקופת אחריות שונה שיכולה להימשך בין שנתיים לעשר שנים.

דירה מקבלן – חסרונות

לצד היתרונות המשמעותיים ברכישת דירה מקבלן קיימים גם מספר חסרונות שגם אותם יש לקחת בחשבון. ראשית, קיים נושא הביקוש. לרב, הביקוש גבוה במיוחד באזורים מפותחים ומרכזיים, אך מרבית הבנייה על ידי הקבלנים אינה מתרחשת במקומות אלו. במקומות הומים ומרכזיים במיוחד כמעט ואין למצוא דירות מקבלן, גם אם רוצים.  חסרון משמעותי נוסף נוגע למשך הזמן שעובר עד לקבלת הדירה; מעבר לדירה יד שנייה יכול להיות מידי או עניין של שבועות או חודשים ספורים בעוד קבלת דירה חדשה מקבלן יכולה להמשך משך זמן ארוך, בתלוי בשלב הבנייה בזמן החתימה על חוזה. לעתים, מדובר אף במספר שנים – שנים בהם יהיה על הרוכשים להמשיך בתנאי המגורים הקיימים, לשלם שכר דירה וכדומה. החיסרון האחרון של רכישת דירה יד ראשונה נוגע למחירן: לרב דירות מקבלן יקרות ב 10%-15% לעומת דירות ישנות וקיימת הצמדת מדד תשומות הבנייה. יחד עם זאת, המחיר היקר אינו תמיד מתחייב, במיוחד לא באזורים מבוקשים בהם קיים היצע רב של דירות יד שנייה הקבלנים יוצאים במבצעים משתלמים.

לסיכום, רכישת דירה חדשה מבטיחה איכות בנייה גבוהה, התאמה מושלמת לצרכים וקבלת אחריות על הבנייה אולם ייתכן ולא תמצאו דירה מתאימה באזורים בהם הביקוש גבוה במיוחד וככל הנראה תצטרכו לשלם מחיר גבוה יותר או לחכות יותר זמן לקבלת הדירה. לפני שמקבלים החלטה כדאי להכיר ולשקול בין יתרונות וחסרונות אלו.

מרחבי הרשת:
סיבים אופטיים – הצטרפו לשירות yes+FIBER ותוכלו ליענות מאינטרנט מהיר במיוחד בתשתית סיבים אופטיים
מטרנה – כתבה באתר ד"ר אפי
אייפון 15 – האייפון החדש מבית אפל
מטרנה – כתבה אודות מטרנה באתר כלכליסט

עתיד הבנייה בישראל – 2019

אחד התחומים היותר מרתקים הוא תחום הבנייה בישראל.

בעשר השנים האחרונות חל שינוי אדיר בכל מה שקשור לענף הבנייה בישראל ואנו ממש יכולים להיות עדים לכך ולשים לב להבדל בתהליכי בנייה שמתרחשים בפועל ולשוני בין דירות אליהן נכנסו לפני עשר שנים לבין דירות אליהן נכנסים בשלוש השנים האחרונות.

הדבר בא לידי ביטוי במגוון של היבטים כמו למשל מעבר לבניה קלה, מעבר לבניה ירוקה במטרה לשמור על הסביבה ולנצל את המשאבים הקיימים, שינויים בחוק לגבי עבודה בגובה ונהלי בטיחות לצד שימוש בטכנולוגיה חדישה שמטרתה לצמצם בכוח אדם ולהוזיל בצורה משמעותית את עלויות הבנייה.

יחד עם זאת, אנו עדים לאינספור פרויקטים שנבנים, חלקם במיקומים אסטרטגיים שעוברים טרנספורמציה מחדש בין אם זה שדה דב שמפונה מצפון תל אביב, שטח בו צפויים להיבנות אלפי יחידות דיור בשנים הבאות ובין אם זה במרכז ירושלים בפרויקט שנבנה ממש מעל שוק מחנה יהודה. אחת הטענות לגבי העלייה במחירי הדירות מתבססת על העובדה שבישראל לוקח המו שמן לבנות פרויקט בשל חסמים בירוקרטיים, חוקים, רישויים, מסמכים שצריכים לעבור אישור וכן גם בעיה קשה של כוח אדם ופועלים.

נראה שבכמה השנים הבאות, ענף הבנייה בישראל הולך לעבור שינוי נוסף ולעבור מענף בנייה רגיל לענף הייטק ממש. שימוש במגוון של טכנולוגיות חדישות, מעבר לתהליך הכולל הרכבה יבשה, מינוף התחדשות עירונית כאשר הכל נעשה בשטח צפוף יחסית. גם בפרויקטים מסוג תמ“א 38, נראה שצפויה התייעלות כמו למשל קידום חוקים נוספים בתחום, נוכחות של כמה מנופים באותו אתר בנייה וניצול המשאבים הקיימיםב צורה טובה יותר.

מרחבי הרשת:

מטרנה – ערוץ יוטיוב
מטרנה באתר ויקטורי
מטרנה להזמנה
מטרנה באתר זאפ מרקט

ט

מי הם עובדי הבניין בישראל נכון לשנת 2019?

ענף הבניה בישראל נחשב לאחד הענפים המתפתחים בקצב מסחרר הן מבחינה כמות העובדים הנדרשת והן מבחינה טכנולוגית וחידושים הנכנסים לתחום הזה. כבר משנת 2000 חל שינוי כאשר אם עד אז, הענף הסתמך בעיקר על עובדים פלשתינאים, היום הוא מבוסס על עובדים זרים.

בשנים קודמות ראינו שכמות העובדים הזרים עמדה על בין 12%-17% ונעשה ניסיון לשנות את זה ולצמצם את כמות העובדים הזרים בענף הבנייה. בימינו, יש מכסה קבועה של בערך 10,000 משרות שהמטרה היא להפחית את המספרים עוד יותר ולאפשר העסקה רק של מומחים בתחום. עדיין יש מכסה של כמה עשרות אלפי עובדים שמגיעים מהשטחים כאשר היתרה המספרית מהווה עובדים שהם תושבי ישראל ובערך 60% מהם אינם יהודים. בנוסף, אנו עדים לכך שככל שהשנים עוברות, מספר המועסקים בתחום הבנייה יורד.

חשוב להבין כי עדיין קיים מחסור גדול של פועלי בניין מה שגורם בעצם לתהליכי הבנייה להתארך ובסופו של דבר כל פרויקט שיוצא לפועל עולה יותר כסף גם ליזמים וגם לרוכשי הדירות. לאחרונה אושרה מכסה של 16.5 אלף עובדים זרים כאשר היום 10,000 עובדים זרים מועסקים על ידי תאגידי כוח אדם בהתאם להסכמים בילטרליים שישראל חתמה עם מולדובה, סין ואוקריאנה. יחד עם זאת, יש עוד 1,000 עובדים טורקים. כיום עובדים בישראל כ-11 אלף עובדים זרים.

לסיכום, קיים פער בין כמות העובדים הנדרשת בענף הבנייה לבין מה שיש בפועל והמטרה היא להעסיק עוד כ-6,000 עובדים זרים שיאפשרו להתקדם בפרויקטים, זאת מבלי להתפשר על איכות העובדים ורמת המקצועיות שלהם. 

עוד אתרים שיעניינו אותך:

בפנטן – לשמור על עור תינוקך – משחה למניעה ולטיפול בתפרחת חיתולים

למה אין פיקוח מספיק הדוק על חברות הבנייה בכל הקשור לבטיחות עובדים?

עוד ועוד מקרים של תאונות עבודה כתוצאה מחוסר תשומת לב לכללי הבטיחות גורמים לאבידות רבות אצלנו כאן בישראל. רק לפני מספר שנים בודדות קרס חניון שלם ברמת החייל מה שעורר כבר אז את השאלה מדוע אין פיקוח צמוד על חברות ואתרי הבנייה בישראל ומדוע רמת הבטיחות של העובדים, בעיקר אלה העובדים בגובה לא עולה. גם כאן כמו בעוד הרבה תחומים אחרים אחת הסיבות העיקריות שהפיקוח לא מספיק הדוק קשורה לנושא התקציב לכל פרויקט.

יש הגדרות ברורות לגבי מתי יש מפקחי בניה, באילו שלבים של הבניה ומתי אפשר לוותר על זה. כולם רוצים לחסוך כסף ולצערנו החיסכון הזה נעשה על חשבונם של אותם העובדים, לפעמים גם על חשבון הציבור ועוברי האורח שיכולים להיפגע ואפילו לאבד את חייהם כתוצאה מכל מיני תרחישים.

דבר נוסף הנחשב לבעייתי הוא שלא מאפשרים בישראל מעבר סטרילי להולכי רגל והתיחום נעשה בשימוש עם חומרים וכל מיני קונסטרוקציות מאולתרות. הדבר היחיד שיכול לשנות את התמונה הוא חוקים. בצרפת למשל יש חוק שקובע מכל חברת בנייה לעשות ביטוח בניית חובה כולל פיקוח מלא שנעשה על ידי חברות הביטוח על כל פרויקט שנבנה ויוצא לפעול. גם היזמים צריכים לעשות ביטוח ולכן לכל פרויקט יש מפקח צמוד לאורך כל התהליך, שלב אחר שלב בלי קיצורי דרך.

אז נכון, לפני מספר שנים המודעות לנושא בטיחות בעבודה אמנם החלה לעלות והדרכות מועברות לעובדים כל הזמן אבל לצערנו זה לא מספיק וזה לא מוריד את אחוז הפגיעות בישראל כתוצאה מתאונות עבודה.

יזמים משוחררי צבא טריים – כל ההטבות

במשך כמה שנים אנו נותנים את כל כולנו למען המדינה ומשרתים בצבא ההגנה לישראל. לאחר השחרור אנו מוצאים את עצמנו מנסים להשתלב באזרחות ולהבין מהי הדרך הטובה ביותר עבורנו הן מבחינה אישית והן מבחינה מקצועית. לרבים מאיתנו יש רעיון איך לפתח את עצמם אבל אנו לא יודעים בדיוק את הדרך שנכונה עבורנו.

אם גם אתם מרגישים שאתם יזמים בנשמה, הנה ההטבות שמגיעות לכם בתור חיילים משוחררים מצה“ל.

מענק שחרור ופיקדון אישי – מדובר בסכומי כסף אשר מגיעים לכל חייל משוחרר על פי החוק בכדי לסייע בתחילת הדרך באזרחות. הגובה של מענק השחרור והפיקדון האישי, נקבעים בעצם לפי משך השירות וסוג השירות. את מענק השחרור מקבלים ישירות לחשבון הבנק אליו הועברה המשכורת הצבאית במהלך השירות החובה, תוך חודשיים בלבד.

במענק ניתן לעשות שימוש לצורך איזו מטרה שאנו בוחרים. לעומת זאת, הפיקדון האישי הוא סכום כסף שעומד לרשות החיילים המשוחררים במטרה לסייע להם בתחילת דרכם. בפיקדון ניתן לעשות שימוש למגוון רחב של מטרות, בעיקר למטרת לימודים.

למעשה, ניתן לעשות בפיקדון גם שימוש למטרה של הקמת עסק וכאן נושא היזמות נכנס לתמונה. בכספי הפיקדון ניתן לעשות שימוש למטרה של פתיחת עסק חדש על ידי עצמאי יחיד או בכדי להצטרף לשותפות קיימת. בכספים ניתן לעשות שימוש רק אחרי השחרור. יחד עם זאת, האגף והקרן לחיילים משוחררים מעניקים את האופציה לקבל הכוונה במגוון של תחומים הן דרך שיחה אישית עם בעלי מקצוע והן בליווי של מערכות ממוחשבות. השיחה עוזרת למצוא כיוון ולהבין אילו מקצועות או תחומים מתאימים לנו.

מרחבי הרשת:

מטרנה – ערוץ יוטיוב
מטרנה באתר ויקטורי
מטרנה להזמנה
מטרנה באתר זאפ מרקט

בטיחות באתרי בנייה

חדשות לבקרים אנו עדים למקרים בהם מתקיימות תאונות עבודה באתרי בנייה מסיבות של בטיחות או יותר נכון ליקויים בבטיחות. למרות המודעות ולמרות החידושים בתחום, בכל שנה מתרחשות עוד ועוד תאונות והמספרים רק הולכים ומטפסים כלפי מעלה.

הסכנות הפוגעות ברמת הבטיחות בעבודה

הסכנה הראשונה והבולטת ביותר היא עבודה על במות הרמה שמועלות לגבהים גבוהים של עשרות מטרים ולפעמים מאות מטרים. הסכנה השניה קשורה לכלים ולציוד שבהם חברות הבנייה בוחרות להשתמש. אותם כלים מהווים סכנה לחתכים ולכל מיני פציעות אחרות רק מעצם השימוש בהם.

מעבר לכך, טמונה סכנה גם בכל מיני גורמים נוספים המעורבים בתהליכי עבודה. ראשית כל, מספר עבודות שונות מתבצעות באזורים קטנים ולכן אחד הדברים הכי חשובים שיש לשים עליהם דגש הוא תיאום גבוה בין העובדים השונים והתהליכים המתבצעים בפועל. דבר נוסף שיש להתייחס אליו קשור לחומרים שבהם העובדים עושים שימוש, חומרים שלפעמים מסכנים את הבריאות שלהם.

לעבודה בגובה תמיד יש סיכון. העובדים עלולים ליפול וגם יש חפצים שעלולים ליפול על העובדים שעובדים בחלק התחתון של הפרויקט. חברות בניה חייבות לבצע הערכת סיכונים מקיפה וליישם אוסף של צעדים קולקטיביים שמטרתם למנוע את אותן תאונות שמתרחשות.

קיימים גם סיכונים טיפוסיים הנובעים מהחללים בתוך המבנה. לכן, יש לכסות את הפתחים או לסגור אותם באמצעות מעקות. בנוסף, עבודה עם פיגומים חייבת להתבצע על פי כללי ותקנות הבטיחות כמו למשל לבצע סגירה של הפתחים במטרה למנוע נפילות.

הכשרת העובדים במטרה למנוע תאונות עבודה

יש חשיבות רבה להכשרות שהעובדים עוברים במהלך תקופת העבודה שלהם. יש לספק לעובדים מערכת ברורה ומקיפה של נהלי. בטיחות ולבצע אחת לכמה חודשים ריענון לעובדים.

מרחבי הרשת:

מטרנה – ערוץ יוטיוב
מטרנה באתר ויקטורי
מטרנה להזמנה
מטרנה באתר זאפ מרקט

הפשרת קרקעות – האם זה נראה באופק בכלל?

בזמן האחרון, העיתונות מוצפת במודעות שמזמנות אותנו להשקיע בקרקעות חקלאיות שתיכף תופשר לבנייה. הטעות הנפוצה ביותר שאנשים עושים בכל מה שקשור להשקעות מהסוג הזה הוא שאנשים מסתמכים על תחושות בטן ולא על בדיקה מעמיקה ומקצועית של הקרקע המיועדת לרכישה.

למעשה מדינת ישראל מרושתת בתכניות מחוזיות ומקומיות שמאפשרות לכל רוכש קרקע לבדוק מה התכנון של הקרקע הספציפית. תכנית מתער ארציות מסמנות אזורים שלמים לפתוח עירוני או לחלופין מותירות אותן כקרקע חקלאית או כנופש מטרופוליני ואז ברור שיהיה קשה להפשיר קרקע למטרות אלה, הבדיקה חייבת להיעשות במקצועיות על פי התכנית עצמה.

יחד עם זאת, הרכישה של קרקע חקלאית לצורך שינוי ייעוד איננה מהלך בטוח ויש מקרים שבהם האדמות מיועדות לשינוי ייעוד למגורים ויש תכניות מתער מקומיות ומחוזיות ועדיין מסיבות כאלה ואחרות הרשויות שינו את עמדתן ומה שהוגדר בהתחלה כקרקע חקלאית שהמטרה היא להפשיר אותה ולבנות עליה משנה את ייעודה לפארקים עירוניים או למטרות אחרות. אנשים אלה נותרים עם הקרקע בלי יכולת לעשות איתה כלום.

נניח שרכשתי את הקרקע, מה עליי לעשות?

ובכן הדבר החשוב ביותר הוא להתארגן. בעלי הקרקע חייבים להתארגן כי כל אחד ואחד מהם צריכים לשים לעצמם למטרה לשכור את בעלי המקצוע הנכונים, לשכור שירותים של עורך דין, שמאי מקרקעין ויועצים שונים שמבינים בתחום ויודעים איך לעשות את זה בצורה מקצועית ונכונה. טעות בבחירת אדריכל ובעלי מקצוע יכולה לגרום להכשלה שלו. חשוב לדעת שלא תמיד מי שמפרסם את אותן מודעות הוא גם בעל הקרקע ויש חברות שיווק שעומדות מאחורי זה ולכן חשוב להיזהר ולשים לב לכל הדגשים.

מרחבי הרשת:

מטרנה – ערוץ יוטיוב
מטרנה באתר ויקטורי
מטרנה להזמנה
מטרנה באתר זאפ מרקט

מעבר למגורים בבנייה ירוקה – איך זה חוסך לנו כסף?

 

רבות נאמר, סופר ונכתב על תהליך הבנייה הירוקה שמתבסס על בנייה חכמה המנצלת את המשאבים הטבעיים של הטבע, הכל במטרה לשפר את איכות החיים שלנו, לשמור על המאזן האקולוגי הסביבתי, לשפר תהליכים כמו איטום ובידוד. מסתבר שמעבר למגורים בבנייה ירוקה לא רק משפר את איכות החיים שלנו אלא גם חוסך לנו כסף רב. כמובן שההסתכלות חייבת להתבצע על הטווח הארוך, קדימה לאורך שנים ולא בטווח נקודתי של כאן ועכשיו כי מעבר דירה איך שלא יהיה עולה לנו לא מעט כסף.

חיסכון בהוצאות החשמל

מכיון ותהליך הבנייה הירוקה מתבצע תוך מחשבה מעמיקה על נתונים כמו כיווני רוח, עוצמת השמש, כך אנו יכולים לנצל באופן המיטבי את משבי הרוח, להשתמש הרבה פחות במזגן, תנורים ומאווררים והרבה יותר במשאבים הטבעיים של הרוח. את הכסף הזה שאנו חוסכים בצריכת החשמל, אנו יכולים להשקיע באינספור דברים אחרים חשובים בין אם זה לימודים של הילדים, חופשה, אוטו חדש ועוד.

ומה לגבי מים?

גם במים אנו חוסכים במעבר לדירה הנבנתה על פי כל התקנים של הבנייה הירוקה. מבנים ירוקים נבנים על בסיס מערכות לשימוש חוזר במי מזגנים למשל ושאר פתרונות העוזרים לנו להפחית את צריכת המים ולחסוך באופן ניכר בעלויות.

החיסכון הישיר בעלויות האנרגיה צפוי מנתונים להוזיל לנו משהו כמו 30% מהוצאות צריכת החשמל ועד 12% מהעלויות של צריכת המים.

תהליך הבנייה הירוקה לצד מעבר לדירות הנבנות על פי העקרונות הירוקים מצמצת לנו את עלויות המחייה ואף עוזרת לדייר הממוצע לגרום את החודש בכבוד. העמדה נכונה של הבית, תאורה טבעית, אוורור, בידוד תרמי – אלו הם רק חלק מעקרונות הבנייה הירוקה שתופסת תאוצה בעשור האחרון וצפוייה ליצור מהפך שלם בדיור בישראל.

יחד עם זאת, העובדה שהאוויר מסונן, שהאיטום והבידוד נעשה באופן ייחודי תורמת גם לשלווה שלנו ולאיכות חיינו ולא פחות חשוב לבריאות הגופנית שלנו. אין חשיפה לכימיקלים ולכן הסיכוי לחלות יורד בעשרות אחוזים.

מרחבי הרשת:

מטרנה – ערוץ יוטיוב
מטרנה באתר ויקטורי
מטרנה להזמנה
מטרנה באתר זאפ מרקט

מה חשוב לדעת כשמזמינים עבודות גבס לבית

מהו גבס

גבס הינו חומר טבעי שאפשר למצוא אותו, כמחצב באזורים שונים בעולם. הוא מינרל רך מאד, אשר מורכב מסולפט וסידן. לאחר תהליך של חציבה, הגבס נגרס לאבקה. ממצב של אבקה מייצרים ממנו, לוחות גבס ע"י דחיסה והוספה של נייר. הוא מוצר קל, ומאד נוח לעבודה. היום ניתן  לראות עבודות ומוצרי גבס בבנייני מגורים, במשרדים, במפעלים ועוד. גבס הינו מוצר מבוקש, גם בתחומים נוספים, בשל תכונותיו המיוחדות. הוא מבודד טמפרטורה ורעש, ומתאים לשימוש מגוון במספר תחומים.

למה גבס משמש

גבס משמש לבניית קירות ומחיצות במבנים, לחיפוי תקרות וקירות, ליצירת עיצובי גבס שונים בסלון בתים ודירות, לבניית תקרות אקוסטיות, לפירים של מעליות, להקמת קירות חיצוניים בבנייה קלה, להסתרת פגמים ועוד. עבודות גבס משמשות לשיפור הבידוד כאשר מלבישים חיפויים של גבס, על התקרה, או על הקירות. קבלני בניין ושיפוצניקים עושים שימוש רב, בלוחות של גבס כאשר הם עובדים על הקמת בניינים, ובשיפוץ של מבנים קיימים. החומר האיכותי ונוח לעבודה, מהווה אחת הסיבות, מדוע רבים מעדיפים לעבוד איתו כחומר גלם.

פרטים טכניים על לוחות גבס

לוחות גבס מגיעים בעוביים שונים הנעים בין 6 מ"מ עד 30 מ"מ. בישראל, בד"כ, מקובל להשתמש בלוחות גבס בעובי של כ-12 מ"מ למחיצות גבס. חברת טמבור ממליצה להשתמש בעובי של 15.9 מ"מ כאשר מבצעים עבודות גבס, במבנים ציבוריים או פרטיים. קיימים שלושה סוגים של לוחות גבס עיקריים אשר מתאימים לביצוע של עבודות גבס שונות. שתי חברות בארץ משווקות מוצרים של גבס בישראל: טמבור ואורבונד.

סוגים של לוחות גבס

קיימים מספר סוגים של לוחות גבס שקבלני שיפוצים וקבלני גבס עובדים איתם. לוחות גבס רגיל, לוחות גבס ירוק, לוחות גבס רגיל או עמיד במים  בעל רדיד אלומיניום גב הלוח, לוחות גבס ורוד, לוח גבס עמיד במים שדוחה רטיבות ובעל עמידות מיוחדת לאש, לוחות גבס רגיל/עמיד במים/ עמיד אש עם רדיד אלומיניום ועם לוח קלקר. לכל סוגי הלוחות יתרונות משלהם, והבחירה של השיפוצניק באיזה לוח להשתמש, צריכה להיעשות לפי סוג עבודת הגבס שהוא עומד לבצע.

מרחבי הרשת:

מטרנה – ערוץ יוטיוב
מטרנה באתר ויקטורי
מטרנה להזמנה
מטרנה באתר זאפ מרקט