מי הם עובדי הבניין בישראל נכון לשנת 2019?

ענף הבניה בישראל נחשב לאחד הענפים המתפתחים בקצב מסחרר הן מבחינה כמות העובדים הנדרשת והן מבחינה טכנולוגית וחידושים הנכנסים לתחום הזה. כבר משנת 2000 חל שינוי כאשר אם עד אז, הענף הסתמך בעיקר על עובדים פלשתינאים, היום הוא מבוסס על עובדים זרים.

בשנים קודמות ראינו שכמות העובדים הזרים עמדה על בין 12%-17% ונעשה ניסיון לשנות את זה ולצמצם את כמות העובדים הזרים בענף הבנייה. בימינו, יש מכסה קבועה של בערך 10,000 משרות שהמטרה היא להפחית את המספרים עוד יותר ולאפשר העסקה רק של מומחים בתחום. עדיין יש מכסה של כמה עשרות אלפי עובדים שמגיעים מהשטחים כאשר היתרה המספרית מהווה עובדים שהם תושבי ישראל ובערך 60% מהם אינם יהודים. בנוסף, אנו עדים לכך שככל שהשנים עוברות, מספר המועסקים בתחום הבנייה יורד.

חשוב להבין כי עדיין קיים מחסור גדול של פועלי בניין מה שגורם בעצם לתהליכי הבנייה להתארך ובסופו של דבר כל פרויקט שיוצא לפועל עולה יותר כסף גם ליזמים וגם לרוכשי הדירות. לאחרונה אושרה מכסה של 16.5 אלף עובדים זרים כאשר היום 10,000 עובדים זרים מועסקים על ידי תאגידי כוח אדם בהתאם להסכמים בילטרליים שישראל חתמה עם מולדובה, סין ואוקריאנה. יחד עם זאת, יש עוד 1,000 עובדים טורקים. כיום עובדים בישראל כ-11 אלף עובדים זרים.

לסיכום, קיים פער בין כמות העובדים הנדרשת בענף הבנייה לבין מה שיש בפועל והמטרה היא להעסיק עוד כ-6,000 עובדים זרים שיאפשרו להתקדם בפרויקטים, זאת מבלי להתפשר על איכות העובדים ורמת המקצועיות שלהם. 

עוד אתרים שיעניינו אותך:

בפנטן – לשמור על עור תינוקך – משחה למניעה ולטיפול בתפרחת חיתולים