בניה ירוקה

בניה ירוקה הינה שיטה שבה בונים בניינים ומתכננים אותם כך שיהיו ידידותיים, איכותיים ולא מזיקים לסביבה. שיטת בניה כזו מצריכה שימוש בחומרי גלם שיאפשרו חסיכה באנרגיה ובמקביל יסייעו לסביבה כמה שיותר. בניה ירוקה אינה רק שיטה לחסוך באנרגיה אלא דרכה אפשר לחסוך במים, בחשמל, בפסולת ועוד.

תהליך הבניה הירוקה זהו טרנד חדש ביותר בעולם הבניה והמבנים מאחר והעניין של זיהום האוויר ואיכות הסביבה התחיל להיות נושא מדובר ונוגע לכל אחד מאתנו, חוקרים ומומחים החלו לחשוב על איך לשמור על איכות הסביבה בכל הדברים ואחד מהם הוא הבניה והשימוש בחומרים "ירוקים" שלא מזיקים לסביבה.

המטרה העיקרית מבניה ירוקה היא שמירה על איכות הסביבה ע"י שימור משאבים טבעיים, שיפור איכות האוויר בבית, שמירה על האנרגיה של הבית והגדלת יעילותה והקטנת הפגיעה בסביבה.

התכנון, ביצוע השלד והמעטפה של הבניין הירוק מצריכים יישום של עקרונות בניה חשובים כמו :

  • המיקום של הבניה, תכנון הקירות והחלונות של הבניין כדי לנצל את אנרגית השמש ולהקטין את הצריכה של אנרגית החימום או התאורה.
  • לשמור על הצמחייה והעצים בסביבה של המבנה. נטיעת עצים וצמחייה שיכולים למנוע מקרני השמש להגיע אל הבית בכמות גדולה ובחורף למנוע מהקור לפגיע בבית לכן צריך לתכנן הכל קודם מחוץ לבית.
  • השימוש בחומרי גלם ירוקים וטבעיים או חומרי גלם ממוחזרים כמו בטון ממוחזר. כך שגם הפסולת שלהן אינה מזיקה ולנסות לחשב כמויות מדוייקות של חומרים לשימוש על מת לא להשאיר ולזרוק את השאר.
  • שימוש בבידוד של גגות וקירות הבניין למניעת חדירה של קרני השמש או הקור כדי לשמור על האנרגיה בתוך הבית גם בחורף ובקיץ.
  • תכנון יעיל וחסכוני של השטח בבית וניצולו
  • השימוש בחומרים בריאים ולא מזיקים לאדם או לסביבה. כדי להפחית מהשימוש והחשיפה לחומרים מזיקים חשוב להשתמש בצבעים, דבקים וחומרים אחרים על בסיס מים אשר מכילים כמות מעטה של חומרים כימיים המזיקים לבריאות שגם הם יוצרו כידידותיים לסביבה הנמצאים כיום בשפע על מדפי המוצרים.